Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Per Gudmundson ny presschef för KD

Publicerad: 18 februari 2019, 10:03

Svenska Dagbladets mångårige ledarskribent Per Gudmundson lämnar journalistikens värld för att bli ny presschef hos Kristdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Per Gudmundson har länge varit en av de mest högprofilerade ledarskribenterna i Sverige. Efter tolv år på Svenska Dagbladet lämnar han nu tidningens ledarsida för att bli presschef i Kristdemokraternas partiledarstab.

– Jag fick en sällsynt chans som jag inte kan säga nej till och Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor. Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra, säger Per Gudmundson.

I helgen kom en Sifo-mätning som visar att Kristdemokraterna för tillfället har det största väljarstödet på 16 år – 8,6 procent.

– Jag är glad att kunna välkomna Per Gudmundson till Kristdemokraterna och till partiledarstaben. Pers långa erfarenhet från journalistik och samhällsdebatt blir ovärderlig för oss när vi nu både blir en drivande del av den borgerliga oppositionen och dessutom gör oss redo att åter möta väljarna, i och med valet till Europaparlamentet den 26 maj, säger Ebba Busch Thor och fortsätter: Per Gudmundsons ledare har länge hört till min dagliga läsning och det blir spännande att nu få ha med honom i det dagliga arbetet. Både kristdemokratin och svensk politik i stort befinner sig i ett nytt skede. Pers kompetens blir viktig när vi fortsätter utmejsla vår roll i den nya oppositionen och ta ut en ny kurs för Sverige,

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.