Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Per Leander ny generalsekreterare på Friends

Publicerad: 5 maj 2017, 09:44

Foto: Pressbild / Friends

Per Leander blir ny generalsekreterare på Friends.


Ämnen i artikeln:

BarncancerfondenFriendsRadiotjänstPer Leander

Per Leander kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare/verksamhetschef på Barncancerfonden. Nu går han alltså över till en liknande tjänst på Friends.

– Mobbning och trakasserier drabbar så många barn och jag tror att alla har erfarenhet av det på ett eller annat sätt. Friends är den organisation som kan göra störst skillnad för att alla barn ska känna sig trygga och jag ser oerhört mycket fram emot att vara en del av deras viktiga arbete. Jag ser även på Friends som en organisation med mycket stor potential där jag med min bakgrund och erfarenhet förhoppningsvis kan tillföra resultat, säger Per Leander.

Under sin tid på Barncancerfonden lyckades Leander öka insamlingen från 175 till 365 miljoner kronor.

– Per Leander har gedigen erfarenhet av ledarskap och strategiskt utvecklingsarbete. Vi är imponerade av den resa Barncancerfonden har gjort under hans ledning och är säkra på att han är rätt person att leda Friends framåt, säger Charlotte Petri Gornitzka, styrelseordförande Friends.

Per Leander har tidigare jobbat som kommunikationsdirektör på Radiotjänst. Han tillträder sin nya tjänst från och med den 1 september 2017. Han efterträder Carolina Engström som suttit på posten de senaste tio åren.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.