Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Per Tellander blir vd på Kanal 75

Publicerad: 12 november 2015, 11:20

Per Tellander, i dag affärsutvecklingschef på ATG, blir ny vd för produktionsbolaget Kanal 75.


Ämnen i artikeln:

VdATGKanal 75RekryteringPer Tellander

Resumé har tidigare i dag rapporterat att Kanal 75s nuvarande vd, Erik Westberg, lämnar för att leda TV4-Gruppen och C Mores nya gemensamma sportorganisation. Hans efterträdare blir Per Tellander.

– Per är ett självklart val, han har erfarenhet av sport, spel och tv-produktion dessutom behåller han sin roll som utvecklingschef på ATG. Ett viktigt nästa steg för ATG är att ytterligare integrera tv-upplevelsen med vår digitala spelupplevelse på ATG.se och i sina båda roller - som fortsatt utvecklingschef och vd för Kanal 75 - har Per bra förutsättningar att lyckas med det, säger Hasse Skarplöth, vd ATG i en kommentar.


Per Tellander tillträder tjänsten som vd för Kanal 75 den 1 januari 2016. Per Tellander kom 1994 till TV3 som reporter och programledare.1998 grundade han sportproduktionsbolaget Tip-tv. Bolaget köptes senare av IMGs produktionsbolag, TWI, där han blev chef för stockholmskontoret. Per Tellander utnämndes 2006 till sportchef för Viasat och var där den drivande kraften bakom Viasats stora omgörning av sina sportkanaler.

Kanaler som på kort tid blev Sveriges mest uppskattade sportkanaler. 2012-2013 var han chef för Viasats nordiska betal-tv-kanaler. Hösten 2013 började Tellander som affärsutvecklingschef på ATG och från årsskiftet axlar han även rollen som vd på Kanal 75.

– Kanal 75 har påbörjat en mycket intressant resa med ny positioneringsteknik för att följa hästarna, marknadsledande studioproduktioner och ett bättre utbud av rörlig bild online. Vår utmaning nu är att kunna integrera den nya positioneringstekniken ytterligare online. Inget spelbolag har bättre möjligheter än ATG att skapa den roligaste och mest underhållande spelupplevelsen. Vi har all sportinformation, speldata, har rättigheter till den rörliga bilden från evenemangen och har en fantastisk sport som bas, säger Per Tellander.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.