Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pernilla Oldmark lämnar Tele2 efter 19 år

Publicerad: 27 maj 2016, 13:06

Pernilla Oldmark och Fåret Frank går skilda vägar.

Marknads- och kommunikationsdirektören slutar efter en lång en trogen tjänst. Nu ska hon ta sig en funderare på vad hon ska göra här näst.


Ämnen i artikeln:

Tele2Pernilla Oldmark

När Pernilla Oldmark började jobba på Tele2 var Jan Stenbeck i allra högsta grad närvarande och den klassiska mobiltelefonen Nokia 3310 hade ännu inte sett dagens ljus. När hon nu bestämt sig för att sluta efter 19 år är det ett helt annat bolag hon lämnar – men ändå samma.
– Det sitter fortfarande väldigt mycket Jan Stenbeck i väggarna, men också hur Cristina har fört arvet vidare, berättar hon.

För två år sedan fick Pernilla Oldmark uppdraget att slå ihop och leda kommunikationsavdelningen tillsammans med fyra marknadsavdelningarna inom Tele2/Comviq. Därefter har hon byggt upp en inhousebyrå som står för det mesta av reklamproduktionen, samt nya huvudbyråer för de båda varumärkena.
– Vi har gjort otroligt mycket bra saker under de senaste två åren. Det har varit sjukt kul. Mest stolt är jag över att ha fått ett så pass starkt team på plats. Alla byggstenar för att vi ska vara skitduktiga och stå starka finns där. Då är det läge för mig att göra något annat, säger Pernilla Oldmark.

Är uppdraget slutfört?
– Ja, nu är det slutfört. Jag är sjukt glad över allt jag fått göra och Tele2 är ett fantastiskt bolag. Men nu vill jag testa att göra någon annat än telekom och våga ta steget utanför de här härliga väggarna.

Hur har beslutet växt fram?
– Jag har funderat på det hela våren, mycket sedan vi fick ny svensk vd. Han behöver sätta sin nya organisation, och i samband med att vi lägger till kundrelationsdelen inom kommunikation och marknad passar det bra att lämna samtidigt.

Finns det någon schism?
– Nej, inget drama alls. Jag älskar det här bolaget och alla som jobbar här. Jag kommer att ha svårt att slita mig.

Pernilla Oldmark kommer ta sommaren på sig att fundera över vad hon ska göra framöver.
– Jag vet inte vad det blir, men något helt annorlunda. Jag vill jobba i en bransch som förändras, där det händer saker och man kan driva på.

Att ta med Tele2-andan?
– Eller hur! Jag är så skolad i den andan att jag behöver hitta en match som passar mig.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Tele2Pernilla Oldmark

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.