Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

”Pisskreatörer” till Nord DDB

Publicerad: 6 februari 2018, 15:05

Svanton utgör av Svante Pårup och Anton Bolin

Kreatörsduon Svante Pårup och Anton Bolin aka "Svanton" möttes på Berghs och fick i höstas stor uppmärksamhet då de tog fram ett typsnitt av kiss. Nu lämnar de Acne för Nord DDB.


Ämnen i artikeln:

KreativitetNord DDBReklam

Kreatörsduon Svante Pårup och Anton Bolin går under namnet "Svanton" och möttes på Berghs där de tillsammans prisades i tävlingar som One Show och D&AD. Efter ett och ett halvt år på Acne, där de bland annat arbetat med Guldbaggen, ansluter duon till NORD DDB.

– Vi skulle offra våra njurar för att ha varit kreatörerna bakom NORD:s arbete med Klarnas Smoooth. Men tyvärr funkar inte reklambranschen så. If you can't beat them, join them, säger Svante Pårup och Anton Bolin i ett pressmeddelande.

Under hösten 2017 fick Svanton stor internationell uppmärksamhet. Pissjar Sans  – något så ovanligt som ett typsnitt skapat av kiss. Innovationen kom till i samband med att punkbandet Pissjar släppte sitt debutalbum. Lagom till övergången har duon tagit fram NORD DDBs logga med typsnittet.

– De är bara i början av sin kreativa resa men har redan gjort en rad bra idéer. Tycker till exempel att idén med att skapa ett typsnitt som innehåller en historia, innan man ens skrivit det första ordet med det, är en briljant lösning. Sen är det ett plus att de är två bra personer men med ett samlingsnamn, säger Andreas Dahlqvist, chief creative officer på Nord DDB.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KreativitetNord DDBReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.