Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Plan8 tar in Oscar Tillman

Publicerad: 3 september 2015, 10:26

Oscar Tillman, ny ecd på Plan8.

Förra året lämnade Oscar Tillman B-Reel NYC. Nu ansluter han till Plan8 som kreativ chef.


Ämnen i artikeln:

B-ReelProduktionsbolag

Oscar Tillman började på B-Reel Stockholm och flyttade sedan till London för att starta verksamheten där. År 2012 blev han creative director på New York-kontoret men i fjol valde han att lämna. Nu har han antagit utmaningen som ecd på Plan 8.

– De har hittat en nisch som är unik där man jobbar med musik- och ljudrelaterad digital produktion. Det känns grymt kul att få fokusera på ljudrelaterade koncept eftersom det är i gränslandet musik, ljud och teknik som mycket av de mer spännande och innovativa projekten finns. I USA ligger dom bakom ljudet på de flesta av de prisbelönta digitala produktionerna på senare år, så jag hoppas vi kan fortsätta på den trenden, säger han i en kommentar.

Plan8 har bland annat medverkat i arbetet med den prisbelönta dokumentären "Cloud over Cuba" och kampanjen "I will what I want" för Under Armour.

– Oscar är en magnifik kreatör och dessutom musiker, som har stor erfarenhet av internationella produktioner. Vi har velat jobba med Oscar sen vi startade för 10 år sedan, men det har inte funnits ett lika bra tillfälle som nu, säger vd:n Calle Stenqvist.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

B-ReelProduktionsbolag

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.