Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Poirer Martinsson ny kolumnist i Metro

Publicerad: 10 april 2017, 14:23

Roland Poirer Martinsson

Foto: Pressbild/Timbro

Filosofen, författaren och den konservative debattören Roland Poirer Martinsson är ny kolumnist på Metro.


Ämnen i artikeln:

MetroKrönikör

Roland Poirer Martinson har doktorerat i teoretisk filosofi vid Lunds Universitet och har även studerat litteraturvetenskap, idéhistoria och journalistik. Han har tidigare gjort sig känd som en konservativ debattör och har varit kolumnist i tidningar som Kvällsposten och Svenska Dagbladet och senast på finanssajten Realtid.se.

– Det känns väldigt roligt att kunna knyta en person med den tyngden och den pennan till Metro. Roland Poirer Martinsson är en riktigt tung värvning till vårt stall av kolumnister, säger Metros chefredaktör Staffan Erfors i ett pressmeddelande.

Roland Poirer Martinsson, som återvände till Sverige för två år sedan efter flera år vid universitetet i Austin, Texas har gett ut flera böcker på Timbros förlag bland annat "Är Texas det nya Kalifornien" och "Kungen och baronerna.  kommer snart att skriva sin första kolumn i Metro.

– Det ska bli roligt att få dela mina tankar med Metros läsare. Min bakgrund inom kultur och filosofi innebär att jag försöker betrakta samhället och politiken från ett perspektiv som inte är det dagspolitiska. Jag har för övrigt märkt att diskussioner om värderingar och politikens grunder ofta provocerar långt mer än vardagspolitiska inlägg, säger Roland Poirer Martinsson i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MetroKrönikör

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.