Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pr-konsult återvänder till journalistiken

Publicerad: 26 juni 2017, 08:45

Mikael Törnwall

Dagens industri förre USA-korrespondent Mikael Törnwall lämnar Hill+Knowlton och gör journalistisk comeback som på SvD Näringsliv med inriktning på välfärds- och innovationsfrågor.


Ämnen i artikeln:

Hill & KnowltonSvenska Dagbladet

Mikael Törnwall har jobbat på Finanstidningen, Computer Sweden och Dagens industri. På den sistnämnda tidningen jobbade han som reporter i tio år varav de sista fem som tidningens korrespondent i USA. 2013 blev Mikael Törnwall konsult på den amerikanska kommunikationsbyrån Hill+Knowlton.

– Det känns superkul att kunna locka tillbaka Mikael till mediebranschen. Med sin gedigna erfarenhet och sitt breda kunnande blir en mycket värdefull förstärkning för oss, sägerSvD:s näringslivschef Daniel Kederstedt i ett pressmeddelande.

Mikael Törnwalls kommer att skriva om börs och företag, men framför allt att bredda SvD:s bevakning av innovations- och it-frågor samt av den privata välfärdssektorn.

– Det här är två av dagens viktigaste frågor, och att gifta samman dom med SvD:s granskande affärsjournalistik känns inte bara logiskt utan också välbehövligt i stort. Den privata välfärdssektorn behöver belysas, säger Daniel Kederstedt i en kommentar.

Mikael Thörnwall har utöver journalistiken skrivit böckerna "USA vid ett vägskäl" 2007 och den uppmärksammade debattboken "Vem ska betala för välfärden?", som kom ut 2014 och som tar upp den komplicerade frågan om välfärdens finansiering.

– Två av de områden jag kommer att bevaka är innovation och välfärdsföretag. Det är två frågor som hänger tätt samman. Den första handlar om var de nya företagen ska skapas, alltså varifrån resurserna till välfärden ska komma i framtiden. Den andra handlar om hur vi som samhälle ska klara av att producera välfärden så effektivt som möjligt, säger Mikael Törnwall i en kommentar och fortsätter:

– När jag bestämde mig för att återvända till journalistiken var Svenska Dagbladet mitt självklara förstahandsval. Jag tilltalas av den tydliga satsningen på kvalitetsjournalistik och fördjupande reportage och analys. Dessutom har tidningen en ägare som leder digitaliseringen av svensk media. Det skapar ytterligare möjligheter att bedriva bra och viktig journalistik.

Mikael Törnwall börjar på SvD den 14 augusti.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.