söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

PR-konsult ny gästrektor för Höj Röstens politikerskola

Publicerad: 24 augusti 2017, 11:50

Pr-projektledaren och moderata politikern Arba Kokalari blir ny gästrektor för initiativet Höj Röstens politikerskola.

Ämnen i artikeln:

Tre

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Stiftelsen Höj Rösten är ett initiativ som genom kommunikation vill bredda den grupp av människor som väljer att söka sig till politiken. Projektledare för Höj Rösten är tidigare McCann-plannern Minéa Frykman och flera andra kommunikationsprofiler, däribland Lina Thomsgård, Seher Yilmaz och Per Schlingmann är involverade i projektet.

Politikerskolan är Höj Röstens projekt som ska hjälpa personer utan partipolitisk erfarenhet att engagera sig i något parti. Deltagarna i Politikerskolan väljs ut av Höj Röstens styrelse och får under ett år utbildning inom demokrati, ideologi, politiskt ledarskap och politisk påverkan. Förra året deltog bland annat Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman. Nu startar den andra omgången av Politikerskolan där Arba Kokalari, pr-projektledare på Tre, blir ny gästrektor.

– Vi är mycket glada över att kunna utse Arba Kokalari till årets gästrektor. Det är ett årslångt hedersuppdrag till en person som vill och kan dela med sig av sina partipolitiska erfarenheter och inspirera andra unga människor att ge sig in i partipolitiken. Över åren kommer gästrektorerna att ha varierande ideologiska profiler, säger professor Erik Amnå, ordförande i Stiftelsen Höj Rösten.

Arba Kokalari är sedan 14 år tillbaka aktiv inom Moderaterna och har bland annat varit kommunpolitiker i Stockholms stad, internationell sekreterare för MUF och jobbat som politiskt sakkunnig under Carl Bildt.

– Misstron mot politiker växer och min bild är att de politiska partierna tyvärr blir alltmer oattraktiva. Den utvecklingen är ett hot mot vår demokrati, säger Arba Kokalari.

Den partipolitiskt obundna stiftelsen Höj Rösten startades 2014 av TV4:s före detta styrelseordförande Daniel Sachs.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev