Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pr-konsulterna byter spår – startar sponsringsbyrå

Publicerad: 13 januari 2016, 09:58

Ulf Björnemark, vd och projektledare, Alexander Stempel, senior rådgivare och Joel Pallvik, PR-strateg.

Foto: Per Häljestam.

Alexander Stempel och Joel Pallvik lämnar pr-byrån Jung Relations. Istället startar de sponsringsbyrån Pack Train tillsammans med Ulf Björnemark.


Ämnen i artikeln:

Pack TrainJung Relations

Både Joel Pallvik och Alexander Stempel har mångårig erfarenhet av pr-branschen. Men nu har de beslutat sig för att byta spår och utforska en närliggande gren: sponsring. Den nya byrån heter Pack Train, och vd för den är Ulf Björnemark som tidigare har lett undersökningsbolaget SSI.

– Sponsring handlar om att hitta en sweet spot mellan vad ditt varumärke står för och vad din målgrupp bryr sig om. Således finns det en stor potential för sponsring som marknadsmetod om man kliver in med ett PR- och problemlösarperspektiv i ett tidigt skede. Exponering och event är inte allt, säger Joel Pallvik, PR-strateg på Pack Train, i ett pressmeddelande.

Pack Trains erbjudande handlar om sponsring som har sin utgångspunkt i ett pr-tänk. De kommer att syssla med både strategi, aktivering av sponsorskap, och uppföljningar. Själva idén föddes ur gemensamma erfarenheter av "styltiga byråkonstellationer och tunga byråprocesser – samt bristen på relevanta mätningar och fixeringen vid exponering".

– Numer måste du hantera allt ifrån strategiska frågor till taktiska uttag på sociala medier, PR, smarta event, samarbeten och medieköp kopplat till ditt sponsorskap, för att vara relevant och skapa nyfikenhet hos målgruppen. Med vår PR- och analyskompetens vet vi hur man sätter upp en snitslad bana anpassad efter målgruppen, menar Joel Pallvik.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Pack TrainJung Relations

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.