Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pr-profilen Jerry Silfwer som ny vd på KIX Kommunikationsindex

Publicerad: 3 november 2020, 13:01

KIX Kommunikationsindex är ett forskningsbolag grundat av forskare på Mittuniversitetet. Nu anställer KIX kommunikationsrådgivaren Jerry Silfwer som ny vd.


KIX Kommunikationsindex är ett mätverktyg som baserat på forskning levererar ett jämförbart index på en organisations kommunikativa mognad. Sedan bolaget grundades har KIX-mätningar genomförts på uppdrag av flera stora företag och myndigheter.

Jerry Silfwer tillträder som vd i november månad.

– Efter ett antal framgångsrika kundprojekt har efterfrågan ökat så pass att vi behöver öka takten. Vi valde Jerry som ny vd dels eftersom han är en inspirerande kommunikatör och ledare, men dels också eftersom han är en passionerad kommunikationsnörd precis som oss andra, säger Catrin Johansson, medgrundare och professor i organisationskommunikation i en kommentar.  

Målsättningen för vd-arbetet under 2020/2021 kommer att vara att öka kännedomen kring mätverktyget och dess användningsområden.

— Fler behöver mäta sin kommunikation på vetenskapliga grunder, anser jag. KIX bygger på åratal av studier och 19 miljoner kronor i forskningsanslag och mätverktyget identifierar styrkor och svagheter i den egna kommunikationen. Under rådande pandemi tror jag det är klokt att blicka inåt och säkerställa den egna kommunikationsförmågan först, säger Jerry Silfwer, nytillträdd vd på KIX Kommunikationsindex.

KIX Kommunikationsindex har idag fem medarbetare inklusive grundarna Catrin Johansson, Christina Grandien och Kicki Strandh — samt ett nätverk av tre licensierade KIX-konsulter. Bolaget drivs av forskare vid Mittuniversitetet inom ramen för BizMakers inkubatorverksamhet och har sitt säte i Sundsvall. Jerry blir stationerad i Stockholm.

Jerry SIlfwer kommer närmast från frilansverksamhet som senior rådgivare. Han har tidigare varit vice vd på Whispr Group och affärsområdeschef på Springtime. Han utsågs 2016 till Sveriges mest inflytelserika PR-konsult på webben av Cision och driver branschbloggen Doctor Spin.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.