Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Prime-konsult till C More

Publicerad: 27 april 2016, 14:19

Foto: Prime/Pressbild

Redan för en månad sedan lämnade 30-åringen Johan Gustafsson Prime för att bli nordisk kommunikationschef på C More.


Johan Gustafsson har jobbat i sex år på byrån Prime, som kundansvarig och mot slutet även som konsult i corporate reputation-gruppen. Han berättar att kollegorna tog beskedet om övergången bra.
– Det är ju ingen ovanlig situation att det yngre gardet som skolats hos Prime förr eller senare vill testa vingarna på ”andra sidan”. Det var säkert en initial besvikelse men den övergick snabbt i lyckönskningar, säger han till Resumé.

Du är 30 år gammal och redan kommunikationschef på ett stort bolag. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt att få förtroendet från ett bolag som C More och en så välmeriterad vd som Manfred. Vi har en häftig tillväxtresa framför oss och kommunikationen kommer vara en av nycklarna till framgång. Men du är faktiskt den första som kommenterar min ålder så den verkar inte ha varit ett hinder.

Vad är det du har gjort som har tagit dig dit?
– Jag tycker det är kul att jobba, och kombinerar man det med en gnutta talang och en vilja att lära sig av intelligenta och erfarna människor i sin omgivning så kan det gå fort.

Johan Gustafsson säger sig trivas utmärkt i sin nya roll på CMore.
– C More präglas lite av en entreprenörsanda med mycket energi och en otrolig vilja att växa och bli ännu bättre. Alla springer väldigt fort, inte helt olikt hur det ser ut på en byrå, så omställningen har inte varit så stor som jag trodde.

– Sen är det förstås väldigt roligt att jobba med en produkt som engagerar så många. Att sportfans är passionerade var ju inget nytt, men att exempelvis Beck och Gåsmamman har sådana enorma skaror superfans överraskade mig lite.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.