Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Prisas men nu väntar nattjobb för Per T

Publicerad: 28 maj 2009, 11:47


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Per T Ohlsson, senior columnist, på Sydsvenskan får årets Nicolinpris på 50 000 kronor. Han får det främst för de båda böckerna "100 år av tillväxt" och  "Konservkungen" om  Herbert Felix som byggde upp företaget Felix.
Han är dessutom aktuell med två nya böcker. Båda ingår i Bonniers mastodontsvit om 22 av Sveriges statsministrar. Per T Ohlsson har skrivit om om Rickard Sandler, (socialdemokratisk statsminister 1925-1926) och om C G Ekman (frisinnad statsminister 1926-1928, 1930-1932). Han är dessutom tillsammans med Mats Bergstrand redaktör för serien, så arbete har inte saknats.

– Nu tänker jag ta ett långt och djupt andetag. Intensiv research och två böcker på ett år, redaktör för ett jätteprojekt, och så krönikorna utöver det. Nätterna har försvunnit, liksom. Men roligt och lärorikt är det. Och lite nervöst. För något större än ”De svenska statsministrarna” har jag aldrig varit engagerad i, säger Per T Ohlsson.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.