Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Prisbelönt ad lämnar Fokus

Publicerad: 5 januari 2018, 09:46

Nyhetsmagasinet Fokus prisbelönta art director Tomas Backelin lämnar sitt uppdrag. Backelin blir dock kvar på tidningen tills de hittat en lämplig ersättare.


Ämnen i artikeln:

FokusClaes de Faire

Art directorn Tomas Backelin kom till Fokus 2016 och efterträdde då Marcus Edin. Backelin kom från en fem år lång sejour på Dagens Samhälle där han bland annat prisats som årets art director vid Tidskriftsgalan 2012.

Nu lämnar han Fokus, dock inte med omedelbar verkan. Backelin kommer att finnas kvar på tidningen tills dess att de hittar en lämplig ersättare. Ingen konflikt ska ligga bakom beslutet.

– Jag kommer att fortsätta effektivisera hur vi ritar tidningen, ett arbete som Fokus nyss inlett. Jag brinner mer för att göra den "redaktörsritade" tidningen, än att göra kreativa omslagslösningar. Fokus behöver en riktigt vass AD – som även är hungrig. Men jag stannar tills vi hittar den personen, berättar han för Resumé.

Han berättar att tidningen sedan nyår avslutat samarbetet med TT för att idag låta de egna redaktörerna rita flertalet av sidorna i tidningen.

Backelin sticker även ut hakan och tror att Fokus, som brottats med ekonomiska svårigheter sedan starten, kommer att gå med vinst under det kommande året. Vad som får honom att tro det vill han dock inte berätta.

– I de tider vi lever i vill folk ha longreads och fördjupningar. Det luktar annonsörerna sig till på ett eller annat sätt. Fokus ligger helt perfekt. Och Claes de Faire kommer leverera, säger han.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FokusClaes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.