lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Profilerna lämnar – massavhopp på Nord DDB:s satsning

Publicerad: 20 maj 2019, 12:15

Carl Nordling har till och med nu varit vd på Alchemy DDB.

För 15 månader sedan startade Nord DDB produkt- och tjänsteutvecklingsbyrån Alchemy DDB. Nu kan Resumé berätta att byråns vd Carl Nordling och kreativa ledare Andreas Fabbe lämnar, ett beslut som enligt uppgifter till Resumé fått hälften av byråns anställda att säga upp sig.

Ämnen i artikeln:

Alchemy DDBNord DDB

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste åren har alltfler varumärken pratat om vikten av "kundresan" och att en bra varumärkesrelation byggs via alla möjliga touchpoints. Ingen smooth användarupplevelse, ingen Snoop Dogg.

Den ökande efterfrågan har lett till att en lång rad byråer, och konsultjättar, startat upp sina egna erbjudanden inom produkt- och tjänsteutveckling. En av dem är Nord DDB. I januari 2018 startade nätverket upp Alchemy. I princip var det en rad befintliga medarbetare som flyttades ut i ett fristående bolag. Inledningsvis jobbade Alchemy i huvudsak med Nord DDB-kunder men har succesivt fått in en egna projekt vilka nu utgör majoriteten av verksamheten. Bland annat har man jobbat med SVT, Försvarsmakten, Volkswagen och Willys. Bland byråns profilerade rekryteringar finns bland annat designchefen Nina Thelberg Eklund och affärsutvecklaren Magnus Stjerna. Alchemy har även öppnat ett kontor i Malmö under ledning av Lily Smajli Gashi.

Nu kan dock Resumé berätta att Carl Nordling och Andreas Fabbe, vd respektive kreativt ansvarig, väljer att lämna byrån bara ett år efter starten. Carl Nordling är dock noga med att betona att det inte ligger någon konflikt bakom beslutet, även om han inte bestämt sig för vad han ska ta sig för.

– Det har varit ett jättebra första år då vi både växt och kunnat leverera bra resultat. Erbjudandet har legat helt i tiden, säger han till Resumé.

Resumé har tidigare haft uppgifter om att han tillsammans med Andreas Fabbe vill köpa Alchemy från Nord DDB, något Carl Nordling inte vill bekräfta. Han vill heller inte bekräfta Resumés uppgifter om att hälften av byråns valde att säga upp sig i samband med att duon lämnar.

Resumé söker Niclas Melin, vd för Nord DDB, för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev