Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pronto satsar på delat vd-skap

Publicerad: 12 december 2018, 13:59

Jakob Edman och Elvira Eriksson.

Gabriel Sundqvist, grundare och tidigare vd på Pronto, lämnar över vd-posten. Framöver kommer byrån att ha ett delat ledarskap. De som delar på vd-rollen är internrekryterade Elvira Eriksson och Jakob Edman.


– Att dela på vd-skapet är ett modernt sätt att driva en byrå i framkant. Både Elvira och Jakob är briljanta och de har olika styrkor som kommer komplettera varandra på ett utomordentligt sätt, säger Gabriel Sundqvist i ett pressmeddelande.

Gabriel Sundqvist kommer fortsätta vara delaktig i Pronto i egenskap av styrelseordförande och ägare.

– Det är en stor ära att få förtroendet att driva och utveckla Pronto vidare tillsammans med Jakob och våra fantastiska medarbetare. Jakob och jag är väldigt samstämmiga i våra visioner för Pronto och vi har en spännande tid framför oss. Just nu är vi lite hemlighetsfulla men i vår kan vi berätta mer om var Pronto är på väg, säger Elvira Eriksson i en kommentar

Elvira Eriksson har arbetat på Pronto sedan 2010 och har senast haft rollen som creative director och personalchef. Jakob Edman började på Pronto 2016 och kommer senast från Red Bull och rollen som Global Communications Specialist.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att gå in i rollen tillsammans med Elvira. Vi märkte direkt att tillsammans kunde vi leverera på de behov som Pronto har. Jag är övertygad om att vi kommer skapa något unikt för våra kunder, säger Jakob Edman.

Den digitala kommunikationsbyrån Pronto har på Katarina Bangata på Södermalm. Teamet har bland annat Brooklyn Brewery, Xanté, O.P. Andersson och Visita som kunder.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.