Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Publicis gör nyckelrekryteringar från F&B – blir kreativa chefer i Norden

Publicerad: 30 november 2021, 11:09

Joakim Labraaten och Ted Mellström blir executive creative directors på Publicis Groupe i Norden vid sidan av Jerker Fagerström. Duon kommer att ha ett extra fokus på Norge.


Ämnen i artikeln:

Publicis Groupe

Publicis Groupe i Norden har vunnit ett flertal nya kunder under hösten, både inom media och creative. Resumé har tidigare berättat att byrån bland annat kammat hem regionens största reklamkonto, Elgiganten, där Kitchen i Norge ska vara kreativ leadbyrå. En nyhet som ännu inte har bekräftats av annonsören.

Nu värvas Ted Mellström och Joakim Labraaten från Forsman & Bodenfors. Duon kommer att jobba övergripande nordiskt tillsammans med Jerker Fagerström, nordisk kreativ chef, men kommer även ha ett extra fokus på byrån i Norge.

Under sina respektive karriärer har kreatörerna vunnit flera priser och gjort uppmärksammade jobb för kunder som McDonald’s, IKEA och VW. De har tidigare en bakgrund på byråer som Åkestam Holst och Nord DDB.

- Att få olika kompetenser, oftast olika byråer, att tillsammans prestera har alltid varit och kommer alltid att vara en utmaning. Ibland behövs det mycket av det ena, ibland mycket av det andra. Även om du har något som funkar väldigt bra idag, så finns det inga garantier för att det kommer att göra det imorgon. Vad Publicis har skapat med Power of One tycker jag har förutsättningarna att över tid kunna erbjuda den bredd, spets och flexibilitet som efterfrågas idag, säger Joakim Labraaten i ett pressmeddelande.

 Ted Mellström:

– Jag jobbade ihop med Jerker på DDB på 00-talet. Tyckte redan då att han sände på en annan frekvens än gemene man. Han är smart, orädd och ambitiös som få. Att ta sig an nya spännande utmaningar tillsammans med Jerker känns helt naturligt och superkul.

Tidigare under året värvades Screams Emma Thorp som ny vd för Publicis Groupe i Norden, hon efterträdde då Göran af Klercker. I går rapporterade Resumé hur byrågruppen byggt en ny strategichef som kommer att ledas av Husqvarnas tidigare brand director Karl Kajbjer

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Publicis Groupe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.