Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Råd & Rön får ny chefredaktör

Publicerad: 7 juni 2018, 08:57

Foto: Pressbild

Carina Lundgren går i pension efter 18 år på tidningen och ersätts av Daniel Kjellberg, som blir ny chefredaktör och vd för Råd & Rön.


Daniel Kjellberg har de senaste två åren varit redaktionschef för nyhetsbyrån TT. Nu lämnar han den rollen och blir istället ny chefredaktör och vd för Råd & Rön. Han ersätter Carina Lundgren, som går i pension efter sina 18 år på tidningen.

– Behovet av oberoende och vass konsumentjournalistik är större än någonsin och det ska bli otroligt roligt att få jobba tillsammans med Råd & Röns proffsiga redaktion. Råd & Rön är ett anrikt varumärke och jag ser det som en spännande utmaning att fortsätta stärka det samt att utveckla den digitala affären vidare. För mig känns det naturligtvis också både spännande och roligt att få det helhetsansvar som den kombinerade chefredaktörs- och vd-rollen innebär, säger Daniel Kjellberg i en kommentar.

Örjan Brinkman, ordförande i Råd & Röns styrelse, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Vi har lyckats rekrytera en värdig efterträdare till Carina Lundgren. Jag är övertygad om att Daniel Kjellberg med sin spännande blandning av strategiskt och operativt arbete på TT Nyhetsbyrån kommer att stärka vårt varumärke och ta oss på en framgångsrik resa in i framtiden, säger Örjan Brinkman.

Daniel Kjellberg tillträder den 3 september.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.