Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rasmus Keger flyttar hem – blir CD på Edelman Deportivo

Publicerad: 16 november 2017, 10:45

Rasmus Keger

Rasmus Keger flyttar hem efter åtta år i USA. Han tar jobbet som Creative Director på Edelman Deportivo i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Creative directorEdelman

Rasmus Keger har bott och arbetat i USA sedan 2009. De senaste åren har han jobbat som creative director på Linus Karlssons byrå MING i New York.

Innan dess var han på McCann och R/GA i samma stad. Under åren i USA han kammat hem en stor mängd priser i de flesta de internationella reklamtävlingarna, bland annat flertal guld i Cannes, guld i One Show, Gul penna i D&AD. Han har jobbat med varumärken som Nike, Google, IKEA, Chevrolet och Polaroid.  

– Det har varit fantastiska år där borta och det känns lika roligt att komma tillbaka till Sverige, mamma är väldigt glad att jag är hemma. Edelman Deportivo är helt klart en av de mest intressanta byråerna i Sverige. De sätter idén i första rummet och eftersom de startade som en pr-byrå så ligger det redan i deras DNA att tänka att man måste förtjäna målgruppens uppmärksamhet, säger Rasmus Keger och fortsätter:

– Om man ska vara ärlig så spelar det ingen roll hur fyndig burkmajs-kampanj du har gjort om du släpper den samma dag som Justin Bieber byter frisyr, folk kommer alltid välja att titta på det som är mest intressant. Därför känns det väldigt bra att Edelman Deportivo attraherar kunder som har förstått att de tävlar med hela världen om uppmärksamhet inte bara varumärken i sin egen kategori. Jag tror att det är en väldigt bra förutsättning för att göra bra jobb.

Edelman Deportivos vd Lotta Onajin kommenterar:

– Rasmus är en perfekt match för oss på så många plan. En fantastisk kreatör som med såväl sin erfarenhet som personlighet kommer att bidra stort med att sätta vår resa framåt. När vi expanderar både lokalt och internationellt så är det grymt att få in Rasmus breda erfarenhet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Creative directorEdelman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.