Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rättviseförmedlingens vd går till Prime

Publicerad: 4 april 2017, 08:18

Sofia Embrén.

Foto: Pressbild

Sofia Embrén har varit med och byggt upp Rättviseförmedlingen sedan starten. Nu blir hon pr-konsult med fokus på medborgarkommunikation.


Ämnen i artikeln:

PrimePR-ByråerPrime PRRättviseförmedlingenSofia Embrén

Bakom frontfigurerna Lina Thomsgård och Seher Yilmaz har Sofia Embrén verkat som vd på Rättviseförmedlingen de senaste sex åren. Hon har varit med och drivit verksamheten framåt och omsatt engagemanget till konkreta åtgärder. Nu byter hon spår i karriären då hon går över till pr-byrån Prime.
– Jag brinner för mångfald och jämställdhet. Alla, framförallt stora organisationer, kan bidra till att vi som bor i vårt land inkluderas och får vara med och påverka. Jag ser fram emot att vara med och hitta konkreta sätt att göra det på, säger Sofia Embrén i en kommentar om sitt nya jobb.

På byrån kommer hon att stärka det växande erbjudandet inom så kallad medborgarkommunikation – det vill säga aktörer med ett syfte att bidra till direkt samhällsutveckling.
– Förändring, både i verksamheter och i samhället, handlar i slutändan om människor - då är kommunikation avgörande. Vi har länge följt hur Rättviseförmedlingen med Sofia i spetsen har använt kommunikation för att driva samhällsförändring, och hon kommer bli en otrolig tillgång för oss och våra uppdragsgivare, säger Malin Severin, ansvarig för Primes erbjudande inom medborgarkommunikation.

Sofia Embrén tillträder sin nya roll i augusti 2017, men kommer att finnas på plats tillsammans med Prime redan under Almedalsveckan. Vem som tar över som vd på Rättviseförmedlingen är okänt i nuläget.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.