Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Realtid tar redaktionschef från Expressen

Publicerad: 30 januari 2017, 12:50

Den 15 februari börjar Henrik Ek som redaktionschef på Realtid.se. Han kommer närmast från egen verksamhet som Expressens New York-stringer, ett uppdrag han haft i tio år.


Ämnen i artikeln:

RealtidExpressen

Henrik Ek ersätter nuvarande redaktionschefen Nina von Koch som på eget initiativ slutar sin tjänst den 24 februari.

– Henrik är trots sin relativa ungdom en rutinerad och mycket skicklig journalist. Han har stor vana från att bevaka tech-världen och rekryteringen innebär en förstärkning för Realtid.se. Henrik har, förutom ett starkt nyhetsdriv, även stor erfarenhet av att skriva djuplodande reportage och dokument, säger Staffan Erfors, chefredaktör och ansvarig utgivare för Realtid.se i ett pressmeddelande.

Henrik Ek har tidigare arbetat på Gefle Dagblad, Värnpliktsnytt och Expressen. Som frilans har han bland annat arbetat för Fokus, Huffington Post, TT och Viasat.

– Det känns väldigt roligt att få vara en del av den resa som Realtid.se nu genomför. Det händer otroligt mycket inom företaget och jag ser framemot att få bidra. Jag har träffat personalen och det går inte att ta miste på att alla är väldigt taggade och förväntansfulla inför alla satsningar som är på gång, säger Henrik Ek i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

RealtidExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.