Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rejäl förstärkning till Nord DDB:s kundavdelning

Publicerad: 7 mars 2019, 09:29

Anna Ekström och Tobias Bergenwall.

Nord DDB plockar in två nya projektledare och fem produktionsledare.


Ämnen i artikeln:

Nord DDB

Bland de nya rekryterna finns både de med bred erfarenhet från både byrå- och kundsidan såväl som nyexaminerade studenter från Berghs. Gemensamt är att de alla kommer jobba på kundavdelningen.

–Under senaste året har vi fått feedback att kunderna vill se oss ta ett ännu tydligare grepp som lead agency och skapa integration med andra byråer. Anna Ekströms erfarenhet från både kund och mediebyrå-sidan ger henne goda förutsättningar att leda kundteamen med både stabilitet och en klar vision av hur vi skall skapa effekt med hög kreativitet. Tobias Bergenwall är en kreativ producent som gör det omöjliga möjligt. Jag ser det som en unik kompetens för att hjälpa våra kreatörer att skapa lösningar som får folk att stanna upp och undra hur tusan gjorde man det där, säger Jens Welin, ansvarig för kundavdelningen på Nord DDB.

Anna Ekström kommer närmast från mediebyrån Starcom där hon haft en tjänst som kundansvarig för Telenor, innan dess var hon i nio år brand manager för Tele2:s konsumentkampanjer. På Nord DDB kommer hon bland annat att jobba med byråns största kund Elgiganten.

– Jag har alltid varit nyfiken på att testa reklambyråsidan där Nord DDB är en byrå som sticker ut med allt vad de har åstadkommit de senaste åren. Efter mina år på både kund och mediebyrå hoppas jag kunna bidra med ett nytt perspektiv, säger Anna Ekström.

Tobias Bergenwall kommer senast från en roll som producent/R&D på TBWA och kliver på Nord DDB in i den nya rollen som kreativ producent.

– Det känns såklart extremt roligt att få bygga upp rollen på ett ställe som Nord DDB. Man märker direkt att det finns mängder av märkliga och skruvade idéer att springa på här. Så ingen är gladare än jag. Och om man kan vara med och bevisa att allt (i stort sett) är möjligt en eller ett par gånger på vägen så är det ju kanon, säger Tobias Bergenwall.

Utöver Anna Ekström och Tobias Bergenwall ansluter även Johanna Björnfot (Ruth), Johanna Wenqvist (Spinn), Erik Woxberg (F&B Factory) och nyexaminerade Alma Sunnemark och Gustav Norberg.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.