Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Reklamräven Jan Lindforss ny vd på Knak

Publicerad: 21 september 2021, 13:26

Jan Linforss

Jan Lindforss, en av Sveriges mest erfarna projektledare, kom till den gotländska reklambyrån Knak vid årsskiftet. Nu tar han över som vd efter Patrik Björkander som blir marknads- och försäljningschef på Best Western Strand Hotell.


Ämnen i artikeln:

KnakJan Lindforss

Jan Lindforss kom till Knak i januari som projektledare och byråchef, senast från Åkestam Holst med men en lång erfarenhet inom byråbranschen från byråer som Garbergs, Lowe Brindfors, Farfar och Romson.

Med start den 1 oktober tar han över som vd där han efterträder Patrik Björkander som lämnar byrån för en roll som marknads- och säljchef på Best Western Strand Hotell i Visby.

– De förväntningar jag hade när jag kom till KNAK har verkligen infriats, vi är en liten arbetsplats med extremt högt kreativt kapital, så det känns jättekul att få ett utökat ansvar för vägen framåt, säger Jan Lindforss i en kommentar.

Knak har sin hemvist på Gotland med huvudkontor i Visby, men har även ett kontor i Stockholm.

– Under pandemin har de fysiska kontoren inte haft så stor betydelse, men min förhoppning är att vi nu ska kunna utöka verksamheten på Stockholmsmarknaden. Vi har ett attraktivt erbjudande som inbegriper strategi, design och reklam, men på ett okrångligt sätt. Reklam handlar om att förenkla. Då skapas effekt. Och för det krävs inga enorma arbetsgrupper eller långa processer, utan rätt personer med rätt inställning, kommenterar Jan Lindforss.

Trots pandemin har Knak haft en tillväxt som medfört att de har kunnat knyta till sig flera namnkunniga medarbetare. Under hösten 2020 anslöt till exempel den prisbelönta copywritern Tobias Grönberg med en bakgrund på Ogilvy Paris, CP+B Europe och Forsman Bodenfors. 

– Att Jan nu tar klivet från projektledare till VD känns som en helt naturlig utveckling för att nå vår vision, att kunna bygga en av Sveriges bästa och mest attraktiva arbetsplatser här på Gotland, kommenterar byråns medgrundare Edvin Holm.

Den senaste tiden har Knak bland annat legat bakom Bergmanveckans omtolkning av filmen Persona som parfym, något som uppmärksammats bland annat i brittiska The Guardian.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KnakJan Lindforss

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.