Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rickard Frank lämnar DN – startar byrå

Publicerad: 16 mars 2016, 09:27

Rickard Frank startar eget.

Foto: Privat

DN:s kreativa chef Rickard Frank lämnar tidningen efter fem år för att starta egen låda.


Det var Bonnier News avgående vd Gunilla Herlitz som rekryterade Rickard Frank till Dagens Nyheter för fem år sedan. Sedan dess har han arbetat med bland annat digital affärsutveckling, design och varumärkes- och redaktionellt byggande. Rickard Frank har även varit den som ansvarat för DN:s veckomagasin som kommer i april.

– Det är en otrolig häftig fas i den här branschen. Vi började utveckla printprodukten och kvalitén på journalistiken, till att gå vidare med varumärkesarbete med ny vision. Därefter startade vi en ny digital affärsutvecklingsenhet, vilket jag har ägnat de senaste två åren åt. Att ställa om en tidning är inte lätt. Vissa saker har blivit jättebra, andra har varit svårare, säger Rickard Frank till Resumé.

Rickard Frank lämnar DN i juni. Därefter startar han egen byrå. Ambitionen är att fortsätta arbeta i olika projekt inom Bonnier News, fast i konsultform.

– Inledningsvis kommer jag ha min egen byrå och kommer sitta tillsammans med några andra personer. Fokus blir på hållbart varumärkesbyggande. Jag vet inte mycket mer än så just nu, utan det blir något att återkomma till, säger Rickard Frank.

Rickard Frank har även en bakgrund som chefredaktör på Trelleborgs Allehanda och designchef på Svenska Dagbladet.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.