Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rickard Olsson tar över Bingolotto

Publicerad: 15 januari 2018, 09:40

Rickard Olsson.

Foto: TV4

TV4 värvar den före detta SVT-programledaren som Ingvar Oldsbergs ersättare i Bingolotto.


Ämnen i artikeln:

Ingvar OldsbergBingolottoSVTRickard OlssonTV4

Rickard Olsson lämnade SVT i slutet av fjolåret och passade samtidigt på att rikta kritik mot kanalen. Bland annat för beslutet att göra om sändningstiderna för hans program "Vem vet mest".

Nu går han istället över till konkurrenten TV4. Där tar Rickard Olsson över som programledare efter Ingvar Oldsberg som tvignades bort efter anklagelser om oacceptabelt beteende.

Under våren leds Bingolotto av Lotta Engberg och Agneta Sjödin. Men när programmet drar igång igen efter sommaruppehållet är det Rickard Olsson som står vid hjulet.
– Det känns både stort och hedrande att vara tillbaka och att dessutom få göra en insats för svenskt föreningsliv. Varje Bingolottosändning är ju faktiskt som en mindre stödgala för föreningslivet. Charmen med Bingolotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, säger han i en kommentar.

Rickard Olsson är väl bekant med formatet då han var programledare för Bingolotto mellan åren 2005-2008.
– Vi är jätteglada att Rickard har tackat ja till att leda programmet. Han är en av Sveriges absolut mest populära programledare. Dessutom har han ett stort hjärta och ett engagemang för föreningslivet, vilket är viktigt för Bingolotto, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.