Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rikard Steiber: ”Jobbar gärna med MTG i nya konstellationer”

Publicerad: 3 december 2015, 11:30

Rikard Steiber kommenterar avhoppet.

Foto: Press

Han byggde upp MTG:s digitala organisation. Nu slutar Rikard Steiber. ”Jag tittar på ett antal jobbförslag”, säger han till Resumé. Han stänger dock inga dörrar för MTG i framtiden.


MTG har under 2015 investerat rejält i digitala bolag. Detta samtidigt som koncernen beslutat om ett sparkrav om 600 miljoner kronor om året och minus 300 anställda. Rikard Steiber blev rekryterad från Google 2013. Enligt källor till sajten Breakit ska Rikard Steiber ha fått gå för att det har varit ”mycket snack och lite verkstad”. Men detta är inget Rikard Steiber själv vill kännas vid.

Varför slutar du? Fick du sparken?
– Jag har under de senaste tre åren startat och byggt upp ett superteam på MTGx som idag är världens ledande e-sportbolag, globalt topp 5 YouTube nätverk, och ledande i Europa inom Video on Demand med Viaplay och våra Play-tjänster i åtta länder, skriver han i ett mejl till Resumé.

I somras flyttade Rikard Steiber till Palo Alto, Kalifornien, för att få MTGx att växa. Det är oklart hur detta har gått.
– Jag flyttade för att expandera vår globala bolagsportfölj samt titta på nyinvesteringar. MTG är nu ett digitalt mediaföretag och det är dags för mig att göra nästa spännande resa.

Hur är din relation med MTG idag?
– Mycket god, superstolt över vårt starka team och jag kommer att jobba nära MTG framöver.

Hur menar du med arbeta nära?
– Jag kommer att vara tillgänglig så att överlämning sker på ett bra sätt och vara tillgänglig vid behov. Framöver, så jobbar jag gärna med MTG i nya konstellationer.

Vi skrev ju redan i somras om att du kunde vara på väg bort - var det klart redan då?
–Nej.

Vad kommer du att minnas mest från MTG?
– Jag har lärt mig massor om hur man transformerar traditionella mediebolag till att bli digitala på mycket kort tid, så starkaste minnet är alla talanger jag fått äran att jobba med.

Har du några jobb på gång?
– Jag tittar på ett antal förslag som jag kommer att utvärdera över julhelg.

Tror du att MTG:s många digitala investeringar kommer gynna dem i långa loppet?
– Absolut! Det kommer att bli det främsta tillväxtområdet för MTGs digitala satsning under kommande året, skriver Rikard Steiber.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.