Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rippler tar in konsult från JKL – blir största ägare

Publicerad: 20 januari 2020, 10:04

Kommunikationsbyrån Rippler Communications tar in Tobias Lennér som en av huvudägarna. Den tidigare JKL-konsulten köper 40 procent av aktierna i byrån.


Ämnen i artikeln:

Rippler Communications

Rippler har varit nischad mot att koppla ihop kreativ kommunikation med strategisk kompetens. Uppdragen för byrån, som grundades 2006 av Åsa Wilde och Katrin Ludvigsson, spänner från finansiell kommunikation till integrerad marknadskommunikation med innehållsproduktion i alla kanaler. 

Tobias Lennér, tidigare affärsjournalist på SVT och senast konsult på JKL köper 40 procent av byrån. Han blir nu den största ägaren tillsammans med Katrin Ludvigsson.

– Nu går vi in i en fas där Tobias breda erfarenhet dels från kommunikations- och tjänstesektor, dels från affärs- och organisationsutveckling gör honom till en självklar del av byråns framtid, säger Katrin Ludvigsson, medgrundare och vd för Rippler.

Efter åren som affärsjournalist blev Tobias Lennér i början av 2000-talet chef för Telias IR-, press- och externkommunikation. Han byggde upp koncernens IR-funktion inför bolagets börsnotering. Han har även varit vd för Halebop, SF Sverige och The Phone House samt affärsområdeschef för Com Hem. Tobias har därtill varit ordförande för och styrelseledamot i flera branschföreningar samt börsnoterade och Private Equity-ägda bolag.

–  De bästa kommunikationsbyråerna utvecklas nu, liksom Rippler, till att verka i gränslandet mellan kommunikation och affärsutveckling, vilket passar mig med min bakgrund, säger Tobias Lennér.

I den senaste årsredovisningen som sträcker sig mellan maj 2018 till sista april 2019 gjorde Rippler en förlust på - 635 000 kronor med en omsättning på 17,4 miljoner kronor. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rippler Communications

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.