Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rivers delägare Zeke Tastas och Richard Teroni lämnar för Klarna

Publicerad: 28 april 2021, 08:52

Zeke Tastas och Richard Teroni

River-duon har jobbat alltmer med Klarna de senaste åren, nu blir de kreatörer och strateger på kundsidan.


Ämnen i artikeln:

KlarnaZeke TastasRiver

Rivers creative directors och delägare Richard Teroni och Zeke Tastas börjar på Klarna som kreatörer och strateger. 

Richard Teroni var en av grundarna till byrån för 24 år sedan och Zeke Tastas anslöt till River för för 9 år sedan. Innan dess har han arbetat på byråer som Ogilvy, Naked, Scholz & Friends och Framfab.

Under åren på River har de arbetat ihop för kunder som Nike, Stora Enso, Philips, Heineken, Electrolux, Tele2, Mazda, SOS Barnbyar och många fler.

Nu går de alltså över till Klarna, en kund som de har jobbat med i flera olika projekt de senaste två åren, bland annat kampanjen ”Shop like a queen”. Eftersom duons fokus alltmer flyttades till varumärket, blev övergången till kundsidan naturlig. 

– Att få över Richard och Zeke är lyxigt och vi har höga förhoppningar på vad de ska bidra med. Deras kreativa höjd och strategiska senioritet har imponerat under tiden de jobbat mot Klarna från River och att nu få deras energi och talang på heltid 'här hemma' kommer att göra stor positiv skillnad, säger Daniel Jontén, vice president marketing på Klarna i en kommentar.

Zeke Tastas kommenterar: 

– Det blev till slut väldigt tydligt för oss att det var på Klarna vi skulle få möjlighet att på riktigt utmana oss själva och lyfta oss ännu en nivå”.

På Klarna kommer de att jobba brett över flera team, men ha bas i teamet Brand Ideas. Deras närmaste chef blir Daniel Jontén som de båda har arbetat med i flera projekt under dennes tid på Nike. Arbetsppgifterna kommer att spänna mellan att bidra strategiskt och att bidra med senioritet och proaktivitet med slutmålet att öka produktiviteten och höja den kreativa nivån. 

– River är det enda jobb jag har haft, eller, River har varit mycket mer familj än jobb. Därför känns det skönt att vi inte lämnar för en konkurrerande verksamhet utan går till en av byråns större kunder och kan fortsätta ha en tät relation med River, säger RIchard Teroni i en kommentar.

River grundades 1997. I det senaste bokslutet från 2019 omsatte byrån 43,6 miljoner kronor och gjorde en röresleförlust (EBIT) på 3,4 miljoner. Daniel Matsuda och Martin Werner (vd) är de två återstående delägarna enligt senaste aktieboken. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KlarnaZeke TastasRiver

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.