Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Robert Aschberg programledare i Aftonbladet Morgon

Publicerad: 22 februari 2017, 12:55

Nu ska Robert Aschberg göra kvällstidnings-tv.

Nu tar Aftonbladet och TV3:s gemensamma profil Robert Aschberg plats som programledare i kvällstidningens tv-satsning med debut på fredag.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetTV3Robert Aschberg

Sedan en tillbaka sänds Aftonbladet Morgon live på TV3 varje vardagsmorgon. Nu ska en av Sveriges mest färgstarka programledarprofiler locka tittare när Robert Aschberg börjar som programledare för kvällstidningens tv-satsning.   

– Det här ska bli jäkligt kul och direktsändning är alltid bäst. Till skillnad från konkurrenternas morgonprogram har vi inte vinprovningar och tårtor eller annat trams. Nyheter av alla slag duger bra att vakna till, säger Robert Aschberg i en kommentar.

Aftonbladet TV klev in i MTG:s tablå i höstas. Under vårens andra säsong av Aftonbladet Morgon fördjupas alltså samarbetet ytterligare då Robert Aschberg tar plats som programledare. Han är redan en av TV3:s starkaste profiler och välkänd kolumnist i Aftonbladet. Robert Aschberg kommer att dela på programledarskapet med Maria Bjaring och Claes Åkeson.

– Aftonbladet Morgon är rappt, snabbt och redaktionen visar att man kan göra väldigt bra tv med betydligt enklare medel än de traditionella mediehusen sitter på. Gänget som jobbar med Aftonbladet Morgon är inte bara proffsiga, de har kul på jobbet också, säger Robert Aschberg.

Aftonbladet Morgon varvar korta nyhetsuppdateringar med studiosnack, nyhetsfördjupning och gäster i en klassisk kvällstidningsmix. Programmet sänds parallellt på TV3 och Aftonbladet.se måndag till fredag klockan 06.30-9.00. Efter sändningen läggs det upp i sin helhet på MTG:s Playtjänst Viafree.se.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen av Robert Aschberg, som är känd både för Aftonbladets läsare och TV3:s tittare. Han är en av landets mest erfarna programledare med en unik programledarstil och en tonalitet som passar morgonshowen perfekt, säger Fredrik Krohnman, exekutiv producent för Aftonbladet Morgon i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.