Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Roberta Alenius nya toppjobb – går till mediejätten

Publicerad: 18 maj 2020, 07:44

Roberta Alenius, tidigare kommunikatör hos regeringen Reinfeldt samt kommunikationschef på Telia och Nordea blir i höst senior vice president och head of corporate communications på Nordic Entertainment Group (Nent).


Ämnen i artikeln:

Roberta Alenius

Roberta Alenius har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och hade olika kommunikationsroller för Sveriges dåvarande statsminister under åtta år, inklusive presschef och talesperson för regeringen. Roberta har också varit kommunikationschef för Nordea Groups externa kommunikation.

I den nya rollen på Nent tar Roberta Alenius plats i mediekoncernens utökade ledningsgrupp (Group Executive Management) och vara placerad i Stockholm.

– Roberta har en enastående meritlista av att leverera kraftfull och kreativ kommunikation på högsta nivå. Hennes kompetens, erfarenhet och ledarskap blir mycket värdefulla när vi accelererar Nent Groups globala positionering som ett ledande streamingbolag, Anders Jensen, vd och koncernchef, Nent Group i ett pressmeddelande.
Roberta Alenius säger:

– Jag ser verkligen fram emot att börja på NentGroup. Streaming formar den globala underhållningens framtid och Nent Group ligger i framkanten av den industrin. Jag hoppas att kunna berätta NENT Groups unika historia på alla marknader. 

Nent Groups medarbetare inom investor relations, hållbarhet och public affairs rapporterar till Matthew Hooper, EVP och chief corporate affairs officer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Roberta Alenius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.