Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ronnie Sandahl lämnar Aftonbladet

Publicerad: 14 oktober 2016, 09:08

Ronnie Sandahl ska satsa på filmskapandet.

Foto: Andreas Elgstrand

Efter 13 år på tidningen ska Ronnie Sandahl satsa helhjärtat på att regissera och skriva manus.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetFörfattareKrönikörRonnie Sandahl

Ronnie Sandahl började som reporter på Aftonbladet 2003 vid en ringa ålder av 18 år. Tre år senare blev han kolumnist och en av tidningens främsta profiler. Under tiden har han även hunnit med att ge ut boken "Vi som aldrig sa hora" samt regissera och skriva manus till filmen "Svenskjävel".

Nu har Ronnie Sandahl bestämt sig för att säga adjö till Aftonbladets spalter.
– Det har varit lite av en utfasning. Det var väldigt länge sedan jag var reporter. Samtidigt har jag velat hålla kvar i kolumnistgrejen så länge det går. Men jag ville inte hamna i en situation där jag plötsligt skulle komma på mig själv med att ha börjat skriva kolumner med vänsterhanden. Att vara kolumnist på Aftonbladet är inget man kan göra halvdant, säger han.

Krönikorna i Aftonbladet har betytt mycket för Ronnie Sandahls karriär.
– Jag har tagit rollen på stort allvar. Det är en viktig plattform och jag har stark relation till tidningen. Att skriva krönikor för en kvällstidning var en väldigt stor barndomsdröm för mig.

Nu kommer Ronnie Sandahl att satsa helhjärtat på karriären som manusförfattare och regissör. Debuten "Svenskjävel" blev en kritikersuccé. Nu är han aktuell med manus till den internationella filmen Borg/McEnroe som har premiär nästa år.
– Nu börjar jag märka att jag har allt mindre tid och att kolumnerna är svåra att kombinera med filmjobb. Jag måste också akta mig för att splittra fokus eftersom arbetsbördan med filmerna blivit större.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.