Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Roshanak Fatahian återvänder till Nord DDB - här är hennes nya roll

Publicerad: 12 oktober 2021, 07:25

Foto: Daniel Liljas

2018 grundade Roshanak Fatahian All of Us och lämnade Nord DDB. Nu återvänder hon till byrån och får en central roll i mångfalds- och jämställdhetsarbetet.


Ämnen i artikeln:

Nord DDBAll of us

När hon lämnade 2018 hade hon under ett par år varit head of digital operations, en roll som Roshanak Fatahian nu återvänder till. Men hon får också ansvar över byrån jämställdhets- och mångfaldsarbete som diversity & inclusion director.

– Efter att ha jobbat nära Nord via All of Us en längre period kändes klivet över givet. Jag har en hög målsättning med mångfald- och inkluderingsarbetet på Nord DDB. Tyvärr är det i princip så att 30 procent av befolkningen osynliggörs från kommunikation och reklam som produceras i Sverige i dag, det bidrar inte bara till att man tappar en stor målgrupp utan också att vi som bransch systematiserat bidrar till polarisering. Ambitionen är att pusha hela branschen till förändring, säger hon i ett pressmeddelande.

Nord DDB och All of Us har haft ett strategiskt samarbete gällande inkludering och diversifiering, där man bland annat jobbat med rekryteringsprocessen.

– Vi som bransch behöver steppa upp rejält när det gäller mångfald och inkludering, det är centralt för vår affär. De bästa idéerna skapas i en miljö där olika synsätt, personligheter och erfarenheter möts. Jag är väldigt glad att Roshanak valt att börja hos oss och få hennes kompetens här på fulltid, säger Andreas Dahlqvist som är vd och kreativ chef på Nord DDB. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nord DDBAll of us

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.