Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Rud Pedersen rekryterar brett

Publicerad: 28 januari 2019, 15:03

Med en ny regering på plats värvar Rud Pedersen fem nya rådgivare till sitt kontor i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Rud PedersenPR-Byråer

Bland rekryteringarna märks Anders Åkesson, tidigare regionråd för Miljöpartiet i Skåne som fanns med bland de 50 mest inflytelserika personerna inom svensk sjukvård enligt Dagens Medicin, samt Mikael T Eriksson, senast kommunstyrelsens ordförande för Moderaterna i Sundbyberg och tidigare talskrivare åt förre statsministern Fredrik Reinfeldt.

– Med våra senaste rekryteringar känner vi oss väl rustade att hjälpa våra uppdragsgivare att förstå, analysera och göra avtryck i det nya politiska landskapet, både nationellt och lokalt, säger Patrik Forslund, sedan årsskiftet ny chief operating officer för Rud Pedersen Sverige.

Under januari börjar dessa personer på Rud Pedersen i Stockholm.

• Anders Åkesson, tidigare regionråd för Miljöpartiet i Skåne 2006–2018 och har styrt regionen både ihop med Alliansen och med de rödgröna.

• Mikael T Eriksson. Har tidigare arbetat på Rud Pedersen samt i flera positioner för Alliansregeringen. Senast kommunstyrelsens ordförande för Moderaterna i Sundbyberg och tidigare talskrivare åt Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Lundgren, senast Hälso- och sjukvårdslandstingsråd för Liberalerna i Landstinget Sörmland, tidigare Kommunalråd i Strängnäs 2010–2014.

Ulrika Vintmyr, har de senaste åren arbetat som hälsoexpert i Bryssel, på Socialdepartementet och för Danske Regioner. Hon är utbildad Pol Mag från Uppsala Universitet och Pol Mag i Healthcare policy and management från SDA Bocconi School of Management.

Sara Hamrin, kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i riksdagen där hon arbetat som central valkretsombudsman. Hon var tidigare politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Sigtuna.

Rud Pedersen Public Affairs är Nordens största Public Affairs byrå med 170 konsulter på kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Bryssel. Med de senaste rekryteringarna till Stockholmskontoret växer Rud Pedersen Sverige nu till 45 stycken personer. Under det senaste rapporterade räkenskapsåret 2017 hade byrån en omsättning på 196 ,5 Mkr i Sverige. Rörelseresultatet landade på 22,5 Mkr.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rud PedersenPR-Byråer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.