Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Så fick hon drömjobbet i London efter den misslyckade praktiken

Publicerad: 5 oktober 2016, 14:58

Amelia Westerberg.

Efter den misslyckade praktiken kände sig Amelia Westerberg desillusionerad. Men nu har hon hittat hem i karriären hos R/GA i London.


Ämnen i artikeln:

BerghsR/GAPR-konsulter

Redan innan Amelia Westerberg började på Berghs hade hon haft ögonen på den Stockholmsbaserade pr-byrån. Därför blev glädjen extra stor när hon fick möjligheten att göra sin praktik där. Men de fyra veckorna blev fjärran från vad hon tänkt sig.
– Jag märkte att det egentligen inte fanns plats för en praktikant. Det blev inte så utmanande för mig personligen, säger hon.

Istället för att jobba med projekt som hon utbildat sig för blev det mest att sitta och snickra ihop medielistor att skicka ut pressmeddelanden till.
– Jag kände mig inte som en del av processen och fick ingen feedback. Jag är en person som behöver mycket att göra och bli utmanad, men så blev det inte alls. Jag hade hoppats på betydligt mer, säger Amelia Westerberg.

Erfarenheterna från byrån, som vi väljer att anonymisera i den här artikeln, gjorde att hennes självförtroende fick sig en rejäl törn. Men de gjorde också att Amelia Westerberg fick en tydligare bild av vad hon vill – och inte vill – göra i karriären.

På Berghs Career träffade hon representanter för R/GA i London och kände hur det klickade direkt.
– Jag hade hört att folk var lite rädda för dem eftersom att man blev grillad direkt. R/GA ville inte ha någon stor presentation utan direkt nå till kärnan av projekten. Jag lyckades ge snabba och raka svar vilket de uppskattade, säger hon.

Veckan därpå kom erbjudandet om en tremånaders praktikperiod. Amelia Westerberg nappade direkt. Och redan innan tiden löpt ut hade hon landat en fast anställning på den välrenommerade byrån.
– Det känns sjukt bra. Det är ett väldigt speciellt klimat här och man är mer som en grupp vänner än kollegor.

Redan som praktikant fick hon ansvaret för projekt med budgetar i miljonklassen. Sedan har det fortsatt med utökat ansvar och resurser i rollen som strateg.
– Det skulle aldrig hända i Sverige. Jag har fått väldigt mycket utrymme för utveckling och får välja själv inom vilka områden jag vill fördjupa mina kunskaper. Mentaliteten här är att hjälpa varandra.

Planen är att fortsätta arbeta utomlands i några år. Drömmen vore att få jobba på R/GA:s kontor i New York. Men så småningom ser hon en framtid i Sverige.
– Nu vet jag vilken slags byrå jag vill arbeta på. Det måste vara ett dynamiskt ställe där man får arbeta med större projekt. Just nu är jag väldigt fokuserad på min karriär i London, men jag vet att det finns liknande byråer även i Sverige.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BerghsR/GAPR-konsulter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.