Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Saatchis ordförande tvingas ta paus – sa att könsdebatten var över

Publicerad: 1 augusti 2016, 07:34

Kevin Roberts anser att könsdebatten är över.

Foto: Duncan Cole

”Jämställdhetsfrågan är uppblåst av människor i branschen”, sade Saatchi & Saatchis ordförande Kevin Roberts i en intervju med Business Insider, och tvingas nu ta tjänstledigt från sitt jobb.


Ämnen i artikeln:

Maurice LévySaatchi & SaatchiReklambyråerReklambranschenJämställdhetReklambyrå

Publicis har tvingats ta till hårdhandskarna efter att Saatchi & Saatchis styrelseordförande Kevin Roberts har gjort tveksamma uttalanden kring mångfald och jämställdhet i kommunikationsbranschen i en intervju med Business Insider.

Kevin Roberts har nu tvingats ta tjänstledigt och hans framtid i bolaget är upp till styrelsen att bestämma, skriver The Guardian.

I intervjun sade Kevin Roberts att frågan om jämställdhet är uppblåst av människor som arbetar i branschen och att problemet med att få kvinnliga ledare faktiskt är ”mycket värre” är i andra branscher. Han sade också att bara för att ”kvinnor inte lyfts fram innebär inte att byråerna har misslyckats, det är för att de inte förstår hur kvinnor visar framgång”.

Han sade att kvinnor säger: ”Vi dömer inte oss själva enligt den standard som ni idiotiska dinosaurie-liknande män ställer”, och lade till att debatten är över och att han inte jobbar för att fixa den hos Publicis.

Maurice Lévy, vd för Publicis, säger i ett uttalande att företaget inte tolererar sådana uttalanden. Han skriver såhär i ett meddelande till personalen:

”Det är för allvaret i dessa uttalanden som Kevin Roberts har ombetts att ta tjänstledigt från Publicis Groupe, med omedelbar verkan. Som medlem i styrelsen kommer det i slutändan bli styrelsens skyldighet att ytterligare utvärdera hans ställning”.

Han fortsätter:

”Att främja jämställdhet börjar på toppen och gruppen kommer inte att tolerera att någon som inte värdesätter vikten av integration talar för oss. Publicis Groupe arbetar mycket hårt för mångfald och kommer att fortsätta att insistera på att varje byrås ledning kämpar för både mångfald och integration.”

Kevin Roberts har arbetat på Publicis och Saatchi & Saatchi i 20 år.

Saatchi & Saatchi grundades i London 1970.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News