Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Sakine Madon till VLT

Publicerad: 3 mars 2016, 09:08

Sakine Madon byter arbetsplats.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin.

Sakine Madon, i dag politisk redaktör på Norran, blir ny politisk redaktör på VLT. Därmed växer VLT:s ledarredaktion från en till två personer.


Ämnen i artikeln:

NorranSakine MadonVLT

På sin nya arbetsplats gör Sakine Madon sällskap med den politiske redaktören Richard Appelbom.

– Sakine Madon kommer att ha ett tydligt digitalt uppdrag och vara VLT:s ledarsidas ansikte utåt. Hon har bred erfarenhet, är en mycket vass skribent och är omvittnat skicklig digitalt. Jag är mycket glad över den här rekryteringen som ytterligare kommer att stärka VLT:s profil. Opinionsjournalistiken är prioriterad i VLT. Med Sakine Madon och Richard Appelbom får vi en mycket stark duo på VLT:s ledarredaktion, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT, i en kommentar.

Som 24-åring började Sakine Madon skriva krönikor i en gratistidning, flyttade sedan över till Expressens ledarsida. Hon har också jobbat på SVT och har ett förflutet på den nedlagda sajten Newsmill. De senaste tre åren har hon jobbat som politisk redaktör för Norran, skrivit krönikor för Dagens Samhälle och Expressens ledarsida.

– Det är spännande och roligt! Norran och Västerbotten kommer alltid ha en plats i hjärtat. Nu jag ser fram emot att börja skriva för VLT och lära känna tidningens läsare, säger Sakine Madon.

Hon börjar på VLT den 1 september.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

NorranSakine MadonVLT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.