Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Samir Abu Eid till TV4

Publicerad: 20 maj 2015, 11:59

Samir Abu Eid.

TV4 slår till med en prestigevärvning från SVT. Utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid byter kanal efter fem år.


Ämnen i artikeln:

Samir Abu Eid

De senaste åren har Samir Abu Eid profilerat sig som en av landets främsta utrikeskorrespondenter, med fokus på Mellanöstern. Nu byter han SVT mot TV4 efter fem år.

– Det här är en nyckelrekrytering i en långsiktig strategi för TV4, där vi vill stärka bevakningen av Mellanöstern och de politiska frågor som sträcker sig långt utanför den regionens gränser, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle, i ett pressmeddelande.

Han börjar sitt uppdrag för den nya kanalen i augusti.

– Jag känner mig väldigt entusiastisk inför att börja på TV4. Jag får möjligheten till en friare roll och jag uppskattar det personliga tilltalet i TV4:s rapportering. Det var därför svårt att tacka nej till frågan om att vara med när TV4Nyheterna nu satsar mer på utrikesjournalistik. TV4 har många skickliga journalister och fotografer som det ska bli roligt och givande att jobba ihop med, kommenterar Samir Abu Eid.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Samir Abu Eid

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.