Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Sibel Wolff ny vd på Friends Agenda – breddar erbjudandet

Publicerad: 12 februari 2020, 11:28

Urban Delis marknadschef Sibel Wolff kliver in som ny vd och partner på Friends Agenda när Sara Morge har gått in som kommunikationschef på Aleris. Uppdraget blir att vidareutveckla byråns erbjudande inom kompetensförsörjning.


Ämnen i artikeln:

Friends Agenda

Pr-byrån Friends Agenda grundades våren 2009 av den tidigare ministern Björn Rosengren, Mattias Andersson och Peppe Engberg. 

I det senaste bokslutet för 2018 hade verksamheten 9 medarbetare, en omsättning på 16,4 miljoner kronor och gjorde ett minusresultat (EBIT) på -327 000 kronor.

Nu får Sibel Wolff med en bakgrund på Proffice (numera Randstad) och senaste 15 månaderna marknadschef på Urban Deli ansvaret att vidareutveckla byråns erbjudande inom just kompetensförsörjning. I ett pressmeddelande skriver byrån att riktningen för verksamheten ska vara att garantera tillgången till rätt specialistkompetens inom bland annat kommunikation, krishantering och ledningsstöd för byråns kunder.

Mattias Andersson, grundare och styrelseordförande för Friends Agenda säger i en kommentar:

– För att möta våra uppdragsgivares uttalade behov så utökar vi nu därför vårt erbjudande inom interimslösningar och kompetensförsörjning med tillgång till de bästa cheferna och experterna inom vårt område. Det går inte att hitta en bättre lämpad talang för det uppdraget än  

Sibel Wolff har lång erfarenhet från ledande positioner inom kommunikation och marknadsföring inom rekryteringsbranschen. Förutom åren på Proffice har hon bland annat arbetat på Manpower och Dfind. Senast kommer hon från uppdraget som marknadschef för restaurang- och matkedjan Urban Deli.

– Mitt uppdrag blir att bredda byråns erbjudande. Den som vänder sig till Friends Agenda ska vara trygg med att vi erbjuder bästa tänkbara kompetens, oavsett om det gäller kvalificerad strategisk rådgivning, kreativa koncept, genomförande eller snabba interimslösningar för olika typer av ledningsstöd, säger Sibel Wolff i en kommentar.

I samband med att hon tar jobbet som vd kliver hon in som huvudägare av byrån jämte tidigare vd:n Sara Morge och Mattias Andersson. Sara Morge tar nu rollen som senior rådgivare och har gått in i ett uppdrag som kommunikationschef för det privata vårdföretaget Aleris.

– Jag har haft nio fantastiska år som vd för Friends Agenda. Men nu kliar det verkligen i fingrarna att bli mer operativ. Jag tror att det är både sunt och utvecklande att växla mellan ledarskap och expertrollen. Och äntligen har jag hittat rätt person att lämna över till, säger Sara Morge i en kommentar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Friends Agenda

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News