Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Sima och Suhonen till Aftonladet

Publicerad: 26 februari 2018, 11:57

Jonna Sima och Daniel Suhonen.

Foto: Pressbilder

Aftonbladets ledarsida stärker upp med två profilerade namn: Daniel Suhonen och Jonna Sima.


Nyligen tog Anders Lindberg över som politisk chefredaktör på Aftonbladet, och nu presenterar han två namnkunniga förstärkningar.

Jonna Sima börjar som ordinarie ledarskribent och Daniel Suhonen som lördagskrönikör varannan vecka.
– I dag ökar ojämlikheten i Sverige trots att vi har en socialdemokratisk regering. Nästan all debatt handlar om invandring. Jag vill bidra till att den valdebatt vi nu går in i handlar om att minska de ekonomiska skillnaderna. Jag vill också föra in mer klimatfrågor, kommenterar Jonna Sima som närmast kommer från rollen som kulturredaktör på tidningen Arbetet.

För mindre än en månad sedan aviserades att Daniel Suhonen skulle börja skriva för ETC:s ledarredaktion. Till vardags är han chef för den fackliga tankesmedjan Katalys.
– Att komma till Aftonbladets ledarsida är att komma hem. Jag lärde mig läsa och tänka med hjälp av Aftonbladets Dieter Strand, Gunnar Fredriksson, Olle Svenning och Lena Askling, säger han till Aftonbladets ledarblogg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.