Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Simon Sjögren har lämnat Perfect Day

Publicerad: 10 mars 2020, 12:07

Resumé träffade Simon Sjögren på Perfect Days kontor i Stockholm för en längre intervju i maj 2019.

Foto: Janne Næss

Simon Sjögren, tidigare operativ chef för Löwengrip Invest, började i maj 2019 som nordic head of profiles på Perfect Day. Bara ett halvår senare lämnade han bolaget.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripPerfect Day MediaPerfect Day

Simon Sjögren jobbade under tre års tid för Isabella Löwengrip, bland annat som operativ chef i investmentbolaget Löwengrip Invest vars sista anställda slutade i januari i år som följd av Löwengrips ekonomiska kris. I maj förra året lämnade Simon Sjögren bolaget för rollen som nordic head of profiles på Perfect Day Media, med uppdraget att växa bolagets influenceraffär. 

När Resumé träffade honom i samband med jobbytet för en större intervju berättade han om uppdraget:

– I grund och botten handlar det om att jag ska se till att profilernas affär växer. Och det ska vi göra genom fantastiskt bra innehåll som Perfect Day är bäst på att skapa. Jag kände att jag är bra på att vara en person som kan stå på profilernas sida. Jag har ändå varit ”Isabellas Simon” så pass länge så är det någonting jag behärskar så är det just det. Jag har ju lärt mig sjukt mycket om influencer marketing som jag vet att jag kan utveckla på många fler sätt. De gör redan ett fantastiskt jobb här, men jag tror att jag kan bidra till massor av nya synsätt.

Simon Sjögren berättade också att han ville locka fler stora, tunga profiler till Perfect Day och även blicka utanför Sveriges gränser. Sedan dess har han bland annat varit inblandad i Perfect Days influencerkampanj för Zalando, som lanserades i september. 

Men redan ett halvår efter att ha klivit på det nya jobbet lämnade Simon Sjögren Perfect Day i november. Det bekräftas av Karolina Sandberg, pr- och innehållschef på bolaget. 

”Det stämmer att Simon har slutat på Perfect Day, men det var ju ett tag sen så det känns inte aktuellt för oss att kommentera det ytterligare”, skriver hon i ett sms till Resumé. 

Resumé har sökt Simon Sjögren som inte återkommit. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.