Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Simon Strand lämnar kommunikationsbranschen

Publicerad: 10 december 2018, 14:57

Kommunikationsbyrån 500:s grundare Simon Strand väljer att lämna branschen och sälja sin andel i byrån. "Detta är en konsekvens av att jag har tröttnat på mig själv. Då är det dags att göra något nytt."


Ämnen i artikeln:

500 SthlmSimon Strand

Sedan Simon Strand för tio år sedan anlände till Prime har han varit en profilerad röst i kommunikationsbranschen, bland annat genom återkommande krönikor och spaningar i Resumé.

För två år sedan startade han kommunikationsbyrån 500 tillsammans med Love Bonnier. Nu väljer han att lämna både byrån och branschen.

"Efter att ha tuffat på i ett decennium utan något direkt avbrott, och med ungefär samma saker, ska jag ägna ett kvartal åt att bara vara ledig, och ett kvartal åt att utforska olika hypoteser om vad jag skulle kunna göra. Dessa hypoteser kommer vara vitt skilda saker, och kan vara nästan vad som helst. Jag går in i detta agnostiskt och tänker aktivt stöta ifrån mig snabba slutsatser." skriver han i en kommentar till beslutet.

Några projekt kommer han dock att fortsätta vara engagerad i, om än i begränsad utsträckning.

"Man måste våga omvärdera saker längs vägen. Och tajmingen är nu rätt på flera sätt; för egen del känns det roligt och spännande. För byråns del är det naturligtvis ingen katastrof att jag slutar heller. Under 500-tiden har det varit det jag har varit mest nöjd med: att vi har byggt ett fantastiskt starkt team av personer som är duktiga på det de gör."

Love Bonnier kommer framöver att driva 500 som ensam ägare.

"Självklart är det mycket tråkigt att Simon valt att lämna oss. Våra år tillsammans har varit både intensiva, lärorika och roliga, och jag är väldigt stolt över det vi byggt tillsammans. Simons insats går inte att underskatta, och vi önskar honom lycka till i sina framtida åtaganden, även om det nog inte kommer att behövas. Som byrå står 500 starkt rustad inför 2019 – sett till både kunder och medarbetare. På förhållandevis kort tid har vi gjort ett stort avtryck i den miljö vi verkar, och den resan kommer vi att fortsätta under nästa år." skriver Love Bonnier i en kommentar.

Läs Resumés fem år gamla helgintervju med Simon Strand här!

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

500 SthlmSimon Strand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.