Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

SJ:s kommunikations- och försäljningsdirektör lämnar för Tele 2

Publicerad: 27 oktober 2020, 10:51

Efter ett och ett halvt år på SJ lämnar Mats Almgren för att leda Tele 2s B2B-verksamhet.


Ämnen i artikeln:

SJ

I april 2019 tillträdde Mats Almgren som ny kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ. Nu lämnar han järnvägen och återvänder till telekomsektorn när han tar över Tele 2s B2B-verksamhet. Mats Almgren har lång erfarenhet från telekomsektorn och har bland annat haft ledande positioner på TDC, NEC, Canal Digital och Telenor.

– Jag är mycket glad att Mats väljer att ansluta till Tele 2-familjen. Han tillför rätt kunskap och meriter från B2B inom telekombranschen och jag är övertygad om att han kommer att kunna ta itu med de branschutmaningar som vi ser inom B2B-segmentet. Mats är också känd som en uppskattad och engagerande ledare, säger Kjell Johnsen, vd på Tele2.

I och med Mats Almgrens tillträde får den tidigare B2B-chefen Fredrik Stenberg lämna sin tjänst. Förändringen sker efter att Tele 2 slagit samman sina B2B-avdelningar till en enda.

– Jag vill tacka Fredrik för hans engagemang och insatser under hans mycket långa karriär på Tele 2 och Kinnevik. Genom åren har Fredrik bidragit med mycket värdefull expertis och ett tydligt ledarskap. Jag önskar Fredrik all lycka i sina framtida utmaningar utanför Tele 2, säger Kjell Johnsen, vd på Tele 2.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

SJ

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.