Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Socialdemokraterna värvar David Orlic

Publicerad: 11 april 2018, 10:50

David Orlic

Socialdemokraterna värvar Primes David Orlic inför valrörelsen. Den 1 juni tar han tjänstledigt från kommunikationsbyrån och kommer att jobba som rådgivare till valledningen fram till valet.


Ämnen i artikeln:

PrimeDavid OrlicValet 2018Socialdemokraterna

Primes vice vd och innovationschef David Orlic har vunnit ett hundratal svenska och internationella priser under sin karriär. 2012 vann han och Vonontaire Grand Prix under Cannes Lions för kampanjen "Curators of Sweden" för kunden VisitSweden. I december 2016 lämnade han Volontaire, som han var med och grundade, för Prime. Han har också varit en av de drivande krafterna bakom samhällsprojekt som Järvaveckan och Stockholm Open. Han är även ordförande i Komm och utnämndes nyligen till en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans Affärer.

Den 1 juni tar han en paus från jobbet på Prime för att hjälpa Socialdemokraterna att behålla regeringsmakten. David Orlic arbetade för Socialdemokraterna under förra valrörelsen, då med kommunikatin för Stockholmsregionen.

– David kommer att bidra enormt med sin spetskompetens inom kommunikation, samhällsfrågor och digitalisering. Dessutom har han sedan lång tid tillbaka ett engagemang för socialdemokratins värderingar. Vi är väldigt glada över att han kliver in i vår valrörelse, säger kanslichefen Lisa Hedin i ett pressmeddelande.

För Socialdemokraterna kommer han den här gången att fungera som särskild rådgivare för valledningen, på central nivå.

– Det offentliga samtalet om politik och samhälle har förändrats mycket sedan förra riksdagsvalet. I land efter land utmanas demokratiska institutioner av ökad polarisering och en ny digital spelplan för opinionsbildning. Vi har ett kritiskt läge i svensk politik med stora utmaningar framför oss. Utmaningar som socialdemokratin antar och som jag gärna bidrar till, säger David Orlic i en kommentar.

Sedan tidigare har Socialdemokraterna knutit till sig Pontus Thorén från Forsman & Bodenfors som digital copywriter.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.