Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Söker jobb med musikvideo – fick 62 000 visningar på tre dagar

Publicerad: 23 april 2020, 13:09

Skärmdump från Robin Anderssons hemmagjorda musikvideo.

I en hemmagjord musikvideo sjunger studenten Robin Andersson fram sin jobbansökan på Linkedin. Tre dagar efter publicering har flera jobbintervjuer trillat in – och videon har fått 62 000 sidvisningar.


Ämnen i artikeln:

LinkedinKarriär

Om några veckor tar studenten Robin Andersson examen vid yrkeshögskolan Tuc Sweden, i utbildningen Digital Marknadskommunikation. Därmed inleder han sin karriär i en arbetsmarknad präglad av coronaviruset, som på många håll lamslagit ekonomin. 

För att få den egna jobbansökan att sticka ut i mängden har Robin Andersson testat ett annorlunda grepp. I en egen musikvideo sjunger han fram sin resumé på Linkedin. 

– Jag var helt enkelt lite trött på det ”vanliga” sättet att söka jobb. Det känns som att det finns en mall som alla använder, och den verkar inte ge jättestora resultat, så jag ville göra något annorlunda, berättar han. 

Låten skrevs och producerades tillsammans med två vänner. Idén knäcktes redan i höstas, då han gjorde en liknande video när han skulle söka praktik. Videon blev viral och cirka 70 företag hörde av sig. 

Sedan Robin Anderssons sjungande jobbansökan publicerats på Linkedin i början av veckan har den fått 62 000 visningar, över 800 kommentarer samt fler än 2500 gillamarkeringar. 

– Eftersom det är marknadsföring jag vill jobba inom så visar kanske den här spridningen att jag åtminstone vet lite vad jag pysslar med. Det är inte bara en slump att videon sprids så här. Det ligger mycket tanke bakom. Och jag tror att det kan synas och på så sätt syns mina positiva egenskaper i stället för att jag pratar om dem, säger Robin Andersson. 

I slutet av låten hörs du sjunga ”Boka intervju nu med en gång”. Har du fått någon intervju än? 

– Jag har bokat in ett gäng intervjuer, och ett par podcastbesök. Så häftigt!

Slutligen: är det detta som krävs nu av nyexaminerade studenter? 

– Jag tror att det som krävs är att man vågar vara mer personlig. Fall inte i fällan att vara som alla andra. Världen vill se ditt riktiga jag. Det handlar bara om att våga, säger Robin Andersson. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

LinkedinKarriär

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News