Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Sophia Bendz till Avanza

Publicerad: 9 November 2015, 13:26

Sophia Bendz får nytt styrelseuppdrag.

Foto: Pressbild.

Spotifys tidigare varumärkesdirektör Sophia Bendz föreslås som ny styrelseledamot i Avanza. Hon efterträder Dobermans vd Lisa Lindström.


Ämnen i artikeln:

Sophia BendzAvanzaStyrelserLisa Lindström

Tidigare i höstas meddelande Lisa Lindström att hon lämnar sin plats i styrelsen för Avanza med omdelebar verkan. Orsaken var risken en intressekonflikt mellan uppdraget och hennes operativa befattning på byrån.

– Lisa har med sin starka kompetens inom digitala medier och innovationsprocesser varit mycket viktig för Avanza. Hon har dessutom varit en mycket uppskattad styrelsemedlem. Hennes närvaro i styrelserummet kommer att saknas och det känns därför självklart att försöka hitta en ny ledamot som kan ersätta den kompetens som Lisa har, sa Sven Hagströmer, styrelseordförande, i en kommentar.

Nu står det klart att Sophia Bendz föreslås ta hennes plats. Det framgår av en kallelse till en extrastämma som ska hållas den 2 december. Sophia Bendz har en bakgrund som varumärkeschef i mustiktjänsten Spotify och är styrelseledamot i Unibet och Norstedts.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.