Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Spoon byter både vd och koncernchef – hon tar över

Publicerad: 25 augusti 2021, 13:48

Marte Ramborg blir vd och koncernchef för Spoon, när Anders Ribba kommer fokusera på byrånätverket PPP.

Foto: Geir Anders Rybakken Orslien + CHRISTIAN GUSTAVSSON

Byrån Spoon får i september en ny vd och koncernchef. Det blir Marte Ramborg, tidigare vd på Spoon i Norge, som får axla rollen. Där tredubblades omsättningen på fyra år under hennes ledning.


Ämnen i artikeln:

People People PeopleSpoonAnders Ribba

Johan Andersson, som tidigare varit vd för verksamheten i Sverige, har under sin föräldraledighet beslutat sig för att sluta, och koncernchefen Anders Ribba kommer nu helt fokusera på nätverket People People People, där Spoon ingår. Det blir Marte Ramborg, tidigare vd för Spoon i Norge, som tar över båda rollerna.

– Jag är nyfiken på om lillebrorskomplexet vi norrmän alltid har gentemot Sverige är sant?, säger hon enligt pressmeddelandet.

Som vd för Spoon i Norge har Marte Ramborg sett en tredubbling av omsättningen från 2016 (18 mkr) till 2020 (55 mkr). 

LÄS OCKSÅ: Spoon-gruppens förbättrade samarbete gynnar omsättningen 

– Nu kommer jag att få arbeta med ett starkt team av byråchefer och personal på alla våra kontor, så jag kommer till ett dukat bord. Samtidigt vet jag att vi måste jobba med konstant förändring för att kunna erbjuda våra kunder den bästa lösningen på deras utmaningar, även i morgon. Och jag är bra på att hålla tempo och bygga starka team, säger hon i pressmeddelandet.

Anders Ribba, som ju har varit koncernchef för både People People People och Spoon, väljer att fokusera på nätverket och säger följande i pressmeddelandet:
– Jag är otroligt glad att Marte vill ta över och leda arbetet med Spoon i Sverige och övergripande. Vi har jobbat ihop i många år nu och jag är övertygad om att det kommer att bli fantastiskt bra. Jag behöver ägna mer tid åt att utveckla People People People och tillväxten i hela nätverket.

LÄS OCKSÅ: Nätverkskartan 2021 – så ser ägandet ut för Sveriges byråer 

Att Johan Andersson, som har varit vd för Spoon Publishing, väljer att lämna är synd, kommenterar Anders Ribba i pressmeddelandet.

– Johan har varit på Spoon i 15 år och haft en avgörande roll för många av Spoons framgångar. Han har bidragit till Spoons utveckling från liten till stor byrå och varit en drivande kraft under alla år och därför är det så klart väldigt tråkigt att han nu valt att lämna firman.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News