Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Sportbladet värvar från AIK

Publicerad: 16 april 2015, 13:01

Christoffer Bodin

Foto: AIK

Efter flera år på AIK lämnar Christoffer Bodin AIKplay i mitten av maj för sitt nya jobb på Sportbladet.


Christoffer Bodin har varit hos AIK i över tre år. Tidigare har han bland annat arbetat som skribent och redaktör för SvenskaFans och representerat AIK i 08 Fotboll.

I höstas gjordes ett ordentligt nytag av AIKplay. Satsningen innebar bland annat en ny studio och en helt ny strategi för att få AIK att synas. Förändringar som visade sig bli uppskattade och ledde till att flera andra medier tog upp material från AIKplay – däribland Aftonbladet.

Resumé har pratat med AIK:s marknadschef Niklas Nestlander som berättar att han ser värvningen av Christoffer Bodin som ett resultat av att AIKplay uppmärksammats av större medier.

– Med framgången av AIKplay fick också Christoffer ett erbjudande att börja på Sportbladet. Vi tycker förstås det är tråkigt eftersom Christoffer är en väldigt duktig person. Men vi är glada för hans skull och ser positivt på att vi nu kan leta efter en ny stjärna och ta AIKplay vidare härifrån.

Vad har Christoffer Bodin betytt för er?
– Han har varit på AIK väldigt länge och har lyft AIKplay till en jättebra kanal som den är och gjort det på ett väldigt bra sätt. Christoffer har skapat en bra grund för AIKplay som vi nu ser fram emot att ta vidare mot content marketing-hållet.

Vad är det för person ni söker?
– Vi letar efter en allkonstnär som har den journalistiska ådran. Vi söker efter en sportjournalist som kan hatera det journalistiska arbetet – göra intervjuer, ställa frågor, hantera sociala medier och inte minst ta hand om och bemöta tränare och spelare både i AIK och i andra lag.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.