Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

SR värvar från SvD

Publicerad: 15 februari 2017, 08:26

Louise Andrén Meiton

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Louise Andrén Meiton är ny ekonomireporter på Ekot. Hon kommer närmast från Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

EkotSvenska DagbladetSveriges Radio

Mellan 2008 och 2013 jobbade Louise Andrén Meiton på Ekot i olika roller. Tidigare i karriären har hon jobbat både på Dagens Industris tv-kanal och SVT:s A-ekonomi. De senaste åren har hon varit makroreporter på Svenska Dagbladet Näringsliv. Men nu återvänder hon alltså till radion.
– I Louise Andrén Meiton får Ekot en av Sveriges bästa reportrar inom makro- och samhällsekonomi, en journalist som sköter sitt bevakningsområde på allra högsta internationella nivå. Vi får samtidigt en rutinerad etermediejournalist med stor erfarenhet av radio, säger Anders Billing, chef för Ekonomiekot, till den egna sajten.

Utöver själva reporterjobbet kommer hon också att jobba med ett nytt ekonomiprogram som har premiär senare i vår.
– Det är oerhört spännande och en stor utmaning att få vara med att skapa ett helt nytt radioprogram och dessutom göra det med Ekots styrka och enorma kompetens i ryggen. Men jag kommer givetvis sakna alla begåvade kollegor på SvD, säger Louise Andrén Meiton.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.