Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Staffan Lönner lämnar Citypaketet – går till Mittmedia

Publicerad: 3 augusti 2016, 12:17

Staffan Lönner till Mittmedia.

Foto: Yasmine Winberg

Staffan Lönner går till Mittmedia och en tjänst som chef för företagsmarknad. Därmed blir rollen som Citypaketets vd ledig.


Ämnen i artikeln:

Staffan LönnerCitypaketetMittmedia

Staffan Lönner har varit vd på Citypaketet sedan 2014. Nu går han till Mittmedia där han blir ansvarig för företagsmarknad och därmed annonsaffären. I uppdraget ingår även ansvar för medieproduktion.

– Mittmedia står precis som de flesta mediekoncerner med utmaningen att hitta en lönsam strategi för att fortsätta leverera nyheter till sina läsare. Här är annonsintäkter en av de avgörande parametrarna. Att hitta balansen mellan fortsatta intäkter i pappret och samtidigt öka i de digitala kanalerna är en jätteutmaning, säger Staffan Lönner i en kommentar.

I början på juli stod det klart att Mittmedia byter ut Thomas Pettersohn mot Per Bowallius på vd-posten. Även den redaktionella chefen AnnaKarin Lith valde att lämna företaget och har tillfälligt ersatts av Anders Ingvarsson.

Med Staffan Lönner hoppas Mittmedia kunna lyckas.

– Staffan har en bred erfarenhet från försäljning och affärsutveckling i flera olika positioner inom media. Under de senaste åren har han arbetat mer med större kunder och mediebyråer vilket är en erfarenhet som blir ett välkommet tillskott till Mittmedias samlade kompetens, säger Mittmedias vd Per Bowallius.

Citypaketet, som är ett samarbete mellan DN, GP och Sydsvenskan, kommer nu att inleda en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till Staffan Lönner. Verksamheten fortsätter som vanligt då det ännu inte är bestämt vilket datum han slutar.

Staffan Lönner tillträder på Mittmedia senare under hösten.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.