fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Staffan Olsson till Discovery

Publicerad: 12 december 2016, 09:10

Staffan Olsson

Foto: Magnus Selander/Discovery Networks Sweden

Med två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver räknas Staffan Olsson som en av de allra största inom svensk handboll. Nu tar den förre förbundskaptenen steget över till Discovery Networks Swedens satsning inför handbolls-VM i Frankrike i januari.

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks Sweden

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Staffan Olsson är ny expert hos Discovery Networks Sweden och på de svenska matcherna som visas i Kanal 5.

– Det ska bli spännande! Jag har inte varit på den andra sidan på riktigt någon gång, bara något inhopp då och då. Det blir verkligen en kul utmaning, säger handbollslegendaren som nu är assisterande tränare i Paris Saint-Germain och således får analysera VM på "hemmaplan" säger han i ett pressmeddelande.

Under VM kommer Karin Frick leda handbollsstudion där Staffan Olsson och Ljubomir Vranjes alltså nu återförenas.

– Att få jobba med Ljubo igen ser jag verkligen fram emot. Jag tror att vi tillsammans kan ge tittarna en bra inblick i hur handboll funkar.

Så sent som i augusti ledde Staffan Olsson som förbundskapten det svenska landslaget i OS i Rio tillsammans med Ola Lindgren. Att nu anlysera och bedöma spelare som han nyligen var ansvarig för, ser Olsson som enbart inspirerande.

– Det är absolut inget problem för mig. Jag kommer att säga det jag tycker om det som sker på planen – punkt slut. Något annat finns inte.

Kommentatorer är Niklas Jarelind, Markus Sjöman och Ramin Nouri och expertkommentatorer är som tidigare Per Johansson och nye Kalle Matsson, till vardags tränare för Hammarby handboll.

Förutom Sveriges matcher som visas i Kanal 5 sänds även matcher i Kanal 9, Eurosport 1 och på Eurosport Player.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev